Jadłospis

08.10.18r. Poniedziałek

I ŚNIADANIE:

  • Płatki ryżowe na mleku (7);
  • Bułka (1) z masłem (7), dżem brzoskwiniowy;
  • Rzodkiewka do gryzienia;

II ŚNIADANIE:

  • Chleb (1) z masłem (7), pieczeń rzymska, majonez (3), por;
  • Herbata z pokrzywy;

OBIAD:

  • Zupa (7,9) krem z zielonego groszku z prażonym słonecznikiem;
  • Sos boloński z makaronem (1,3), sałatka z marchwi, ogórków i kukurydzy;
  • Sok wieloowocowy;

 

             09.10.18r. Wtorek

I ŚNIADANIE:

  • Chleb IG (1),masło (7), szynka gotowana z indyka, sałata;
  • Mleko (7);

II ŚNIADANIE:

  • Danonki (7), chrupki kukurydziane;
  • Banan;
  • Herbata malinowa;

OBIAD:

  • Zupa (7,9) szpinakowa na mięsie;
  • Kluski leniwe (1) z bułką tartą (1);
  • Papryka żółta do gryzienia;
  • Kompot ze śliwek;

 

                                                                       10.10.18r. Środa

I ŚNIADANIE:

  • Chleb (1) z masłem (7), szynka wędzona, pomidor, szczypior;
  • Kakao (7);

II ŚNIADANIE:

  • Bułka maślana (1,7) z pieca;
  • Sok marchwiowo-jabłkowo-bananowy;

OBIAD:

  • Zupa (7,9) pieczarkowa na kurczaku;
  • Ryba (4), na parze w sosie koperkowym, kasza kuskus, surówka z kapusty z chrzanem;
  • Sok wiśniowy;

 

                                                                            11.10.18r. Czwartek

I ŚNIADANIE:

  • Płatki jaglane (1) na mleku (7);
  • Chałka drożdżowa (1), z masłem (7), powidła śliwkowe;

II ŚNIADANIE:

  • Chleb (1) z masłem (7), pasta z sera żółtego (7) ze szczypiorkiem;
  • Herbata z cytryną;

OBIAD:

  • Zupa (7,9) ogórkowa na rosole;
  • Filet drobiowy smażony, ziemniaki, brokuł na parze;
  • Sok pomarańczowy;

 

                                                                           12.10.18r. Piątek

I ŚNIADANIE:

  • Bułka pszenna (1) z masłem(7), kiełbasa żywiecka, kiełki;
  • Kawa (7) zbożowa(1);

II ŚNIADANIE:

  • Jajko (3) gotowane na twardo, ketchup, chleb (1) z masłem (7), papryka;
  • Herbata rumiankowa;

OBIAD:

  • Zupa (7,9) neapolitańska na rosole;
  • Ryż z polewą waniliową (7);
  • Marchew do gryzienia;
  • Naturalny sok jabłkowy;

 

W jadłospisie zaznaczono substancje lub produkty, które mogą powodować alergie lub reakcje nietolerancji