Jadłospis

16.07.18r. Poniedziałek

I ŚNIADANIE:

  • Płatki orkiszowe na mleku (7);
  • Bułka (1) z masłem (7), twarożek (7) z rzodkiewką;

II ŚNIADANIE:

  • Chleb (1) z masłem (7), Harnasiówka drobiowa, pomidor;
  • Herbata miętowa;

OBIAD:

  • Kartoflanka (9) z majerankiem;
  • Pulpet w sosie pomidorowym (7), kasza gryczana, ogórek kiszony;
  • Sok pomarańczowy;

 

               17. 07.18r. Wtorek

I ŚNIADANIE:

  • Pieczywo ciemne (1),masło (7), kiełbasa szynkowa, sałata;
  • Kawa (1) z mlekiem(7):

II ŚNIADANIE:

  • Chleb (1) z masłem (7), pasta z sera żółtego (7) z jajkiem (3) i szczypiorkiem;
  • Banan;
  • Herbata rumiankowa;

OBIAD:

  • Barszcz (7,9) czerwonyna mięsie;
  • Łazanki (1,3) z kapustą;
  • Kompot z wiśni i rabarbaru;

 

                                                                        18.07.18r. Środa

I ŚNIADANIE:

  • Chleb (1) z masłem (7), szynka z czarnuszką, papryka żółta;
  • Kakao (7);

II ŚNIADANIE:

  • Budyń śmietankowy (7), borówka amerykańska;
  • Napój malinowy;

OBIAD:

  • Zupa (7,9) kalafiorowa na kurczaku;;
  • Kotlet rybny (4) z pieca, ziemniaki, brokuł na parze;
  • Sok jabłkowy naturalny;

                       

                                                                            19.07.18r. Czwartek

I ŚNIADANIE:

  • Kasza kukurydziana na mleku (7);
  • Chałka drożdżowa (1) z masłem (7), dżem z kiwi niskosłodzony;
  • Kalarepa do gryzienia;

II ŚNIADANIE:

  • Chleb (1) z masłem (7), pasztet pieczony, kukurydza;
  • Herbata z aronii;

OBIAD:

  • Zupa (7,9) ogórkowa na rosole;
  • Filet z kurczaka pieczony w ziołach, ziemniaki, sałata w śmietanie (7);
  • Sok wieloowocowy;

 

                                                                           20.07.18r. Piątek

I ŚNIADANIE:

  • Bułka pszenna (1) z masłem(7), nutella z daktyli, ogórek do gryzienia;
  • Mleko (7);

II ŚNIADANIE:

  • Chleb (1) z masłem (7), polędwica sopocka, kiełki, arbuz;
  • Herbata z cytryną;

OBIAD:

  • Zupa (9) grochowa na wędzące;
  • Ryż z polewą waniliową (7);
  • Papryka czerwona do gryzienia;
  • Sok wiśniowy;

 

W jadłospisie zaznaczono substancje lub produkty, które mogą powodować alergie lub reakcje nietolerancji