Jadłospis

10.12.18r. Poniedziałek

I ŚNIADANIE:

  • Płatki orkiszowe (1) na mleku (7);
  • Bułka (1) z masłem (7), dżem agrest z kiwi;
  • Papryka czerwona do gryzienia;

II ŚNIADANIE:

  • Chleb (1) z masłem (7), szynka tyrolska, kiełki;
  • Herbata malinowa;

OBIAD:

  • Zupa (7,9) jarzynowa na rosole;
  • Gulasz wieprzowy z makaronem (1), ogórek kiszony;
  • Kompot wieloowocowy;

 

             11.12.18r. Wtorek

I ŚNIADANIE:

  • Pieczywo ciemne (1),masło (7), polędwica sopocka, pomidor;
  • Kawa (7) inka (1);

II ŚNIADANIE:

  • Deser Monte (7), chrupki kukurydziane, banan;
  • Napój cytrynowy;

OBIAD:

  • Zupa (7,9) pomidorowa na mięsie;
  • Pierogi ruskie (1,7) z cebulką;
  • Kalarepa do gryzienia;
  • Napój o smaku pomarańczowym;

 

                                                                        12.12.18r. Środa

I ŚNIADANIE:

  • Chleb (1) z masłem (7), szynka gotowana, sałata;
  • Kakao (7);

II ŚNIADANIE:

  • Chleb (1) z masłem (7), pasta z sera żółtego (7) z ogórkiem i papryką;
  • Herbata z pokrzywy;

OBIAD:

  • Rosół drobiowy z makaronem (1);
  • Bryzol z indyka, ziemniaki, brokuł na parze;
  • Kompot z rabarbaru;

 

                                                                            13.12.18r. Czwartek

I ŚNIADANIE:

  • Płatki jaglane na mleku (7);
  • Rogal (1), z masłem (7), twarożek (7) z rzodkiewką;

II ŚNIADANIE:

  • Szaszłyk owocowy, wafle ryżowe;
  • Herbata z dzikiej róży;

OBIAD:

  • Barszcz czerwony (7,9);
  • Kotlet rybny (4), kasza pęczak, surówka z kapusty białej z chrzanem;
  • Napój z czarnej porzeczki;

 

                                                                            14.12.18r. Piątek

I ŚNIADANIE:

  • Bułka pszenna (1) z masłem(7), jajecznica (3) ze szczypiorkiem;
  • Mleko (7);

II ŚNIADANIE:

  • Parówka z szynki z ketchupem, chleb (1) z masłem (7);
  • Marchewka do gryzienia;
  • Herbata rumiankowa;

OBIAD:

  • Zupa (9) grochowa na wędzące;
  • Ryż z polewą truskawkową (7);
  • Papryka żólta do gryzienia;
  • Naturalny sok jabłkowy;

 

W jadłospisie zaznaczono substancje lub produkty, które mogą powodować alergie lub reakcje nietolerancji