07.01.19r. Poniedziałek

I ŚNIADANIE:

  • Lane kluski (1) na mleku (7);
  • Bułka (1) z masłem (7),  powidła śliwkowe;
  • Kalarepa do gryzienia;

II ŚNIADANIE:

  • Chleb (1) z masłem (7), kiełbasa krakowska z drobiu, papryka czerwona;
  • Herbata rumiankowa;

OBIAD:

  • Zupa (7,9) neapolitańska na rosole;
  • Gulasz wieprzowy, kasza gryczana, surówka z marchwi i pora;
  • Napój o smaku czarnej porzeczki;

 

              08.01.19r. Wtorek

I ŚNIADANIE:

  • Chleb jaglany (1), masło (7), kiełbasa szynkowa, kiełki;
  • Mleko(7);

II ŚNIADANIE:

  • Kisiel cytrynowy do picia;
  • Bułka drożdżowa (1);
  • Gruszka;

OBIAD:

  • Zupa (7,9) ogórkowa na kurczaku;
  • Kluski śląskie (1) z cebulką, surówka z kapusty czerwonej i jabłka;
  • Kompot z aronii, jabłek i wiśni;

 

                                                                        09.01.19r. Środa

I ŚNIADANIE:

  • Chleb (1) z masłem (7), polędwica sopocka, pomidor;
  • Kawa (1) inka (7);

II ŚNIADANIE:

  • Chleb orkiszowy (1), masło (7) twarożek (7) z rzodkiewką;
  • Pomarańcza;
  • Herbata z pokrzywy;

OBIAD:

  • Zupa selerowa (7,9) krem;
  • Bryzol z indyka, ryż, sałata w śmietanie (7);
  • Napój o smaku żurawiny;

 

                                                                            10.01.19r. Czwartek

I ŚNIADANIE:

  • Kasza kukurydziana  na mleku (7), chałka (1) masło (7), serek waniliowy (7);
  • Marchew do gryzienia;

II ŚNIADANIE:

  • Chleb (1) z masłem (7), pasta z sera żółtego (7) ze szczypiorkiem;
  • Herbata z cytryną;

OBIAD:

  • Barszcz (7,9) ukraiński na mięsie;
  • Kotlet rybno (4) – ziemniaczany, brokuł na parze;
  • Kompot wieloowocowy;

 

                                                                             11.01.19r. Piątek

I ŚNIADANIE:

  • Bułka pszenna (1) z masłem(7),  polędwica drobiowa, ogórek;
  • Kakao(7);

II ŚNIADANIE:

  • Koktajl truskawkowy (7), wafle ryżowe;
  • Melon;

OBIAD:

  • Krupnik (9) z ziemniakami na mięsie;
  • Łazanki (1) z kapustą;
  • Papryka żółta do gryzienia;
  • Sok jabłkowy naturalny;

 

W jadłospisie zaznaczono substancje lub produkty, które mogą powodować alergie lub reakcje nietolerancji