24.02.20r. Poniedziałek

I ŚNIADANIE:

  • Bułka (1) z masłem (7),  miód wielokwiatowy;
  • Rzodkiewka do gryzienia;
  • Mleko(7)/herbata malinowa;

II ŚNIADANIE:

  • Chleb (1) z masłem (7), schab gotowany, kiełki brokuła;
  • Kawa (7) zbożowa (1)/ herbata z cytryną bez cukru;

OBIAD:

  • Zupa (7,9) krem z zielonego groszku na rosole z prażonymi ziarnami słonecznika;
  • Filet z indyka w sosie z suszonych pomidorów (7) z makaronem (1);
  • Ogórek do gryzienia;
  • Kompot wieloowocowy;

             25.02.20r. Wtorek

I ŚNIADANIE:

  • Chleb grysit(1), masło (7), indyczka gotowana, rukola;
  • Kakao (7) /herbata z imbirem bez cukru;

II ŚNIADANIE:

  • Koktajl truskawkowy (7) do picia, sucharki (1) bez cukru;
  • Jabłko;

OBIAD:                         

  • Zupa(7,9) pomidorowa na rosole z makaronem (1);
  • Kluski leniwe (1,3,7) z bułką tartą (1);
  • Kalarepa do gryzienia;
  • Woda z miętą;

                                                                            26.02.20r. Środa

I ŚNIADANIE:

  • Chleb (1) z masłem (7), szynka pieczona, pomidor;
  • Kawa (7) zbożowa (1)/ herbata bez cukru;

II ŚNIADANIE:

  • Budyń śmietankowy (7) z musem z mango, chrupki kukurudziane;
  • Woda;

OBIAD

  • Zupa (7,9) z soczewicy na rosole;
  • Kotlet rybny (1,3) z pieca, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej;
  • Naturalny sok jabłkowy;

                                                                                  27.02.20r. Czwartek

I ŚNIADANIE:

  • Płatki kukurydziane (1) na mleku (7), chałka drożdżowa (1,3), masło (7), powidła śliwkowe;
  • Banan;

II ŚNIADANIE:

  • Chleb graham (1), masło (7), serek śmietankowy (7);
  • Papryka czerwona do gryzienia;
  • Herbata poziomka-truskawka bez cukru;

OBIAD:

  • Zupa (9) ogórkowa z zacierką (1) na rosole;
  • Kotlet pożarski (1,3) z pieca, ryż, marchewka tarta;
  • Kompot aronia/wiśnia;

                                                                                 28.02.20r. Piątek

I ŚNIADANIE:

  • Bułka(1) z masłem (7), jajecznica (3,7) ze szczypiorkiem;
  • Mleko (7) /herbata bez cukru;

II ŚNIADANIE:

  • KOLOROWY STÓŁ: chleb (1) z masłem (7), ser żółty (7), pomidor, roszponka, ogórek, kukurydza;
  • Kakao (7)/ herbata rumiankowa bez cukru;

OBIAD:

  • Krupnik (9) z mięsem drobiowym i ziemniakami;
  • Racuchy drożdżowe (1,3,7) z jabłkami;
  • Marchewka do gryzienia;
  • Woda z cytryną;

W jadłospisie zaznaczono substancje lub produkty, które mogą powodować alergie lub reakcje nietolerancji   Woda do picia ogólnodostępna między posiłkami