04.02.19r. Poniedziałek

I ŚNIADANIE:

  • Płatki orkiszowe (1) na mleku (7);
  • Bułka (1) z masłem (7),  marmolada wieloowocowa;
  • Rzodkiewka do gryzienia;

II ŚNIADANIE:

  • Chleb (1) z masłem (7), polędwica z pasieki, papryka żółta;
  • Herbata z pokrzywy;

OBIAD:

  • Zupa fasolowa (9) na rosole;
  • Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, surówka z marchwi i selera (9);
  • Kompot agrestowo-truskawkowy;

 

              05.02.19r. Wtorek

I ŚNIADANIE:

  • Chleb IG (1), masło (7), schab od górali, ogórek zielony;
  • Kakao (7);

II ŚNIADANIE:

  • Bułka drożdżowa (1) z serem (7), mandarynka;
  • Herbata ananas-gruszka;

OBIAD:

  • Zupa (7,9) szpinakowa na mięsie;
  • Kopytka (1), z cebulą;
  • Kalarepa do gryzienia;
  • Napój o smaku kiwi;

 

                                                                       06.02.19r. Środa

I ŚNIADANIE:

  • Chleb (1) z masłem (7), szynka z czarnuszką, kiełki;
  • Herbata rumiankowa;

II ŚNIADANIE:

  • Kasza manna na gęsto (7) z sokiem malinowym, jabłko;
  • Herbata z cytryną;

OBIAD:

  • Zupa (7,9) pieczarkowa na kurczaku;
  • Ryba (4)  smażona w panierce (1), ryż brązowy, sałatka z ogórków kiszonych w oleju;
  • Kompot aronia-wiśnia;

 

                                                                            07.02.19r. Czwartek

I ŚNIADANIE:

  • Lane kluski(1) na mleku (7), chałka drożdżowa (1), masło, serek waniliowy (7);
  • Marchewka do gryzienia;

II ŚNIADANIE:

  • Chleb górski (1) z masłem (7), ser żółty (7), pomidor;
  • Herbata dzika róża;

OBIAD:

  • Barszcz (7,9) czerwony;
  • Nuggetsy z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą;
  • Napój o smaku żurawiny;

 

                                                                             08.02.19r. Piątek

I ŚNIADANIE:

  • Bułka pszenna (1) z masłem(7),  szynka z indyka, sałata;
  • Mleko (7);

II ŚNIADANIE:

  • Chleb (1) z masłem (7) pasta jajeczna (3) ze szczypiorkiem;
  • Melon, herbata malinowa;

OBIAD:

  • Zupa (7,9) krem z zielonego groszku;
  • Makaron (1) z serem (7);
  • Papryka czerwona do gryzienia;
  • Naturalny sok jabłkowy;

W jadłospisie zaznaczono substancje lub produkty, które mogą powodować alergie lub reakcje nietolerancji