14.10.19r. Poniedziałek

I ŚNIADANIE:

  • Bułka (1) z masłem (7), miód;
  • Papryka żółta do gryzienia;
  • Mleko(7)/Herbata bez cukru;

II ŚNIADANIE:

  • Chleb (1) z masłem (7), ser żółty wędzony (7), pomidor;
  • Herbata malinowa;

OBIAD:

  • Zupa (9) grysikowa na rosole z natką pietruszki;
  • Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ananasem i warzywami, makaron (1);
  • Naturalny sok jabłkowy;

              15.10.19r. Wtorek

I ŚNIADANIE:

  • Chleb IG (1), masło (7), szynka pieczona, kiełki brokuła;
  • Kakao (7) /herbata bez cukru;

II ŚNIADANIE:

  • Sok marchewkowo-jabłkowo-bananowy;
  • Wafle ryżowe ze słonecznikiem;
  • Winogrona;

OBIAD:                         

  • Zupa (7,9) ogórkowa na rosole z mięsem i ryżem;
  • Pierogi ruskie (1,7) z cebulką;
  • Woda z miętą;

                                                                       16.10.19r. Środa

I ŚNIADANIE:

  • Chleb (1) z masłem (7), kiełbasa szynkowa, kukurydza konserwowa;
  • Kawa (7) zbożowa (1)/herbata bez cukru;

II ŚNIADANIE:

  • Budyń śmietankowy (7) z musem jagodowym/kisiel truskawkowy, wafelki orkiszowe;
  • Marchewka do gryzienia;
  • Woda z cytryną;

OBIAD:

  • Zupa (7,9) krem z dyni na rosole z warzywami;
  • Bryzol z indyka (1,3), kasza bulgur, surówka z kapusty pekińskiej z papryką;
  • Kompot z rabarbaru

                                                                         17.10.19r. Czwartek

I ŚNIADANIE:

  • Rogal (1) z masłem (7), twarożek(7) ze szczypiorkiem;
  • Herbata z aronii;

II ŚNIADANIE:

  • Bułka (1) z masłem (7), nutella z daktyli, jabłko;
  • Mleko (7),herbata z dzikiej róży;

OBIAD:

  • Zupa (7,9) pieczarkowa na rosole z makaronem (1);
  • Kotlet rybny (1,3,4) z pieca, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej;
  • Woda mineralna

                                                                            18.10.19r. Piątek

I ŚNIADANIE:

  • Chleb (1)  z masłem (7), pasztet drobiowy, roszponka;
  • Kakao (7)/herbata z cytryną;

II ŚNIADANIE:

  • Chleb graham (1) z masłem (7), szynka gotowana z kurczaka, ogórek, papryka czerwona;
  • Herbata gruszkowa;

OBIAD:

  • Barszcz (7,9) ukraiński  z mięsem i ziemniakami;
  • Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem w śmietanie (7);
  • Rzodkiewka do gryzienia;
  • Kompot wiśniowo-śliwkowy;

 

W jadłospisie zaznaczono substancje lub produkty, które mogą powodować alergie lub reakcje nietolerancji   Woda do picia ogólnodostępna między posiłkami