09.03.20r. Poniedziałek

I ŚNIADANIE:

  • Bułka (1) z masłem (7),  miód;
  • Rzodkiewka do gryzienia;
  • Mleko(7)/herbata bez cukru;

II ŚNIADANIE:

  • Chleb orkiszowy (1) z masłem (7), twarożek (7) ze szczypiorkiem;
  • Jabłko;
  • Herbata z aronii;

OBIAD:

  • Krupnik (9) jaglany na rosole z natką pietruszki;
  • Stek wieprzowy (3), ziemniaki, surówka wielowarzywna;
  • Kompot wieloowocowy;

             10.03.20r. Wtorek

I ŚNIADANIE:

  • Chleb kukurydziany(1), masło (7), indyczka gotowana, papryka żółta;
  • Kawa (7) zbożowa (1) /herbata bez cukru;

II ŚNIADANIE:

  • KOLOROWY STÓŁ: Chleb (1) z masłem (7), jajko na twardo (3), ser żółty (7), pomidor, rzodkiewka, ogórek, rukola;
  • Mleko (7)/herbata z pokrzywy bez cukru;

OBIAD:                         

  • Zupa(9) szpinakowa na rosole z ryżem;
  • Fasolka po bretońsku z bułką (1) wieloziarnistą;
  • Woda z miętą;

                                                                            11.03.20r. Środa

I ŚNIADANIE:

  • Chleb (1) z masłem (7), schab pieczony, roszponka;
  • Kakao (7)/ herbata z cytryną bez cukru;

II ŚNIADANIE:

  • Jogurt naturalny (7) z musem jagodowym, wafelki zbożowe;
  • Herbata bez cukru;

OBIAD

  • Zupa (9) kalafiorowa na rosole z zacierką (1) i koperkiem;
  • Kotlet rybny (1,3,4), kasza jęczmienna, surówka z kapusty kiszonej;
  • Kompot ze śliwek;

                                                                                  12.03.20r. Czwartek

I ŚNIADANIE:

  • Chałka drożdżowa (1) z masłem (7), serek waniliowy (7);
  • Marchewka do gryzienia;
  • Herbata malinowa bez cukru;

II ŚNIADANIE:

  • Chleb (1), z  masłem (7), pasztet drobiowy;
  • Kawa (7) zbożowa (1)/ herbata bez cukru;

OBIAD:

  • Rosół (9) drobiowy z makaronem (1);
  • Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ryżem;
  • Ogórek zielony do gryzienia;
  • Naturalny sok jabłkowy;

                                                                                 13.03.20r. Piątek

I ŚNIADANIE:

  • Bułka(1) z masłem (7), dżem wiśniowy niskosłodzony;
  • Mleko (7) /herbata rumiankowa bez cukru;

II ŚNIADANIE:

  • Chleb (1) z masłem (7), parówka z szynki z ketchupem;
  • Winogrona;
  • Herbata z imbirem i miodem bez cukru;

OBIAD:

  • Żurek (7,9) z mięsem i ziemniakami;
  • Naleśniki (1,3,7) z serem (7);
  • Kalarepa do gryzienia;
  • Woda z cytryną;

W jadłospisie zaznaczono substancje lub produkty, które mogą powodować alergie lub reakcje nietolerancji   Woda do picia ogólnodostępna między posiłkami