• 25.05.20r. Poniedziałek

    I ŚNIADANIE:

    • Płatki kukurydziane na mleku(7),  bułka (1) z masłem (7) dżem wiśniowy niskosłodzony;
    • Rzodkiewka do gryzienia;

    II ŚNIADANIE:

    • Chleb (1) z masłem (7), szynka gotowana z indyka, papryka żółta;
    • Kakao (7)/ herbata bez cukru;

    OBIAD:

    • Zupa (9) brokułowy krem na rosole;
    • Gulasz z szynki, kasza jęczmienna, surówka wielowarzywna;
    • Kompot wieloowocowy;
    •  

       26.05.20r. Wtorek

    I ŚNIADANIE:

    • Chleb (1), masło (7), kiełbasa żywiecka, kiełki jarmużu;
    • Kawa (7) zbożowa (1) /herbata bez cukru;

    II ŚNIADANIE:

    • Chleb drwalski (1), masło (7), ser żółty (7), pomidor, szczypior;
    • Herbata rumiankowa bez cukru;

                                  OBIAD:                         

    • Żurek (7,9) na rosole z ziemniakami;
    • Łazanki (1) z młodej kapusty;
    • Woda z miętą;
    •  

        27.05.20r. Środa

    I ŚNIADANIE:

    • Chleb górski (1) z masłem (7), schab pieczony, roszponka;
    • Kakao (7)/ herbata bez cukru;

    II ŚNIADANIE:

    • Koktajl truskawkowy (7) do picia,
    • Pałka kukurydziana, orzechy włoskie (8);

    OBIAD

    • Zupa (7,9) grochowa na wędzące z ziemniakami;
    • Bryzol z indyka (1,3), ryż, marchewka z jabłkiem;
    • Kompot z rabarbaru;
    •  

         28.05.20r. Czwartek

    I ŚNIADANIE:

    • Rogal (1) z masłem (7), Almette jogurtowy(7);
    • Marchewka do gryzienia;
    • Kakao (7)/ herbata z cytryną bez cukru;

    II ŚNIADANIE:

    • Ciasto francuskie (1,7) z jabłkiem;
    • Kalarepa do gryzienia;
    • Mleko (7)/ herbata bez cukru;

    OBIAD:

    • Zupa (9) neapolitańska z makaronem (1) i zieloną pietruszką;
    • Pałka pieczona  w piecu, ziemniaki, sałata w śmietanie (7);
    • Woda do picia;
    •  

          29.05.20r. Piątek

    I ŚNIADANIE:

    • Bułka(1) z masłem (7), makrela w sosie pomidorowym (4), pomidor, natka pietruszki;
    • Mleko (7) /herbata z lipy bez cukru;

    II ŚNIADANIE:

    • Kisiel morelowy;
    • Wafelki wielozbożowe (1), banan;

    OBIAD:

    • Zupa(7,9) pomidorowa na mięsie z ryżem;
    • Kluski leniwe (1,7) z bułką tartą (1,7);
    • Ogórek do gryzienia;
    • Naturalny sok jabłkowy;

     

     

     

    W jadłospisie zaznaczono substancje lub produkty, które mogą powodować alergie lub reakcje nietolerancji – legenda znajduje się obok na osobnej kartce.

    Woda do picia między posiłkami pod nadzorem nauczycizela

  •  

W jadłospisie zaznaczonosubstancje lub produkty, które mogą powodować alergie lub reakcje nietolerancji   

Woda do picia między posiłkami pod nadzorem nauczyciela