22.04.19r. Poniedziałek

———————————————————————-

                                                            23.04.19r. Wtorek

I ŚNIADANIE:

  • Chleb (1) z masłem (7), serek żółty (7), kukurydza;
  • Mleko (7);

II ŚNIADANIE:

  • Chleb (1) z masłem (7), parówka z szynki z ketchupem, winogrona;
  • Kalarepa do gryzienia;
  • Herbata miętowa;

OBIAD:

  • Zupa (7,9) grysikowa na rosole;
  • Racuchy (1) drożdżowe z jabłkami, papryka czerwona;
  • Kompot wieloowocowy;

 

                                                                       24.04.19r. Środa

I ŚNIADANIE:

  • Chleb (1) z masłem (7), szynka konserwowa, ogórek zielony;
  • Kakao (7);

II ŚNIADANIE:

  • Kasza jaglana (7) z polewą truskawkową;
  • Papryka żółta;
  • Herbata z dzikiej róźy;

OBIAD:

  • Barszcz (7,9) biały z ziemniakami;
  • Bryzol z indyka, ryż, marchewka z groszkiem;
  • Sok o smaku kiwi;

 

                                                                           25.04.19r. Czwartek

I ŚNIADANIE:

  • Płatki jęczmienne (1) na mleku (7), rogal (1), masło (7), dżem z czarnej porzeczki;
  • Rzodkiewka do gryzienia;

II ŚNIADANIE:

  • Chleb (1) z masłem (7), pieczeń rzymska, pomidor;
  • Herbata zielona;

OBIAD:

  • Zupa (7,9) brokułowa na rosole;
  • Kotlet rybno (4) – ziemniaczany, surówka z kapusty kiszonej;
  • Kompot wiśnia i aronia;

 

                                                                             26.04.19r. Piątek

I ŚNIADANIE:

  • Bułka pszenna (1) z masłem (7), kurczak gotowany, sałata;
  • Kawa (1) Inka (7);

II ŚNIADANIE:

  • Chleb żytnio -razowy (1) z masłem (7), serek Almette (7), kiełki;
  • Melon;
  • Herbata rumiankowa;

OBIAD:

  • Zupa (7,9) grochowa na wędzące z ziemniakami;
  • Makaron (1) z serem (7);
  • Marchewka do gryzienia;
  • Sok jabłkowy naturalny;

 

W jadłospisie zaznaczono substancje lub produkty, które mogą powodować alergie lub reakcje nietolerancji